Doznajte što je glamping


Glamping (kombinacija eng. riječi “glamorous” i “camping”) je po svojoj definiciji spoj kampiranja i luksuznog odmora koji je u posljednje vrijeme sve veći hit među turistima i koji radije odabiru takvu vrstu smještaja nego klasični odmor u hotelima ili apartmanima. Predstavlja idealan odmor za osobe željne avanturističkog, aktivnog odmora no koji se ipak ne žele odreći lijepog, ugodnog smještaja.


Iako se mnogima čini neshvatljivim činjenica da je moguće spojiti glamurozan odmor s kampiranjem, mnoštvo kvalitetnog glamping smještaja koji možemo pronaći na webu , to demantira. 


U svijetu je popularan već nekoliko godina, no polako i Hrvatska slijedi te trendove, tako da se u idućem razdoblju može očekivati ogroman rast za ovakvim vidom ljetovanja. “Glamping” kao kombinacija luksuza i boravka u prirodi, ima sve veći broj poklonika s obzirom da omogućuje potpuni odmor i bijeg iz gradskog, urbanog okruženja dok opet s druge strane gosti imaju cjelokupan potreban komfor koji bi i inače dobili u apartmanima ili sličnom smještaju.

Vrijedno je napomenuti kako je ove godine je u Istri, točnije u Pomeru (općina Medulin) otvoren prvi glamping kamp u Hrvatskoj. Riječ je o malom, ali luksuznom kampu Arena One 99 Glamping pulskog hotelijera “Arena Hospitality Grupa” koji ima mnoštvo različitih vrsta luksuznih šatora - od onih obiteljskih do onih malenih za dvije osobe.

Svim šatorima je zajedničko to da pružaju luksuz hotelske sobe s četiri plus zvjezdice. Svaki od njih ima vrhunski opremljenu kuhinju s kvalitetnim posuđem, kupaonice s kompletnom kozmetikom i ručnicima, plahte od egipatskog pamuka, televizore u sobama, udobne kupaonice, klima uređaje, aparat za kavu, velike terase s pogledom na more.. Zanimljivost je i to da se šatori svakodnevno čiste, baš poput hotelskih soba. Ujedno je i ekokamp, što znači da gosti svoja vozila ostavljaju na parkingu nedaleko od recepcije, odakle se električnim vozilima prevoze do svojih šatora. Cijene smještaja dnevno ovdje će se kretati od 150 do 400 eura.

Pokušat ćemo Vam kroz fotografije približiti o kakvom ugodnom smještaju je riječ.


Pridruži nam se i postani #croalapartner

Unesite oglas i predstavite se ciljanoj hrvatskoj publici.

RASTIMO ZAJEDNO!

CROALA - Croatian Worldwide Business Platform

Ne propustite priliku da budete dijelom jedinstvene hrvatske poduzetničke zajednice. Priključite se još danas besplatno.Želim se priključiti

Sve do sada niste imali internet platformu koja okuplja i povezuje one Hrvate u svijetu koji na bilo kakav način spadaju u rubriku poduzetnika. Pretočite to u svoju korist i priključite nam se još danas, i to besplatno.