Žičare, magnet za sve veći broj turista


Po definiciji žičara je vrsta prijevoznog sredstva s kabinama ili otvorenim sjedalima koje vuku žičani konopci.

Gradovi diljem svijeta, koji su okruženi brežuljcima i planinima, upravo su u izgradnji žičara prepoznali mogućnost širenja svoje turističke ponude. Panoramski pogledi koji se pružaju iz kabina rijetke ostavljaju ravnodušima.

U Hrvatskoj je naročito popularna žičara u Dubrovniku, koja turiste i posjetitelje prevozi iz gradskog naselja Ploče na brdo Srđ.

Prvotno je sagrađena još 1969. godine, no uslijed Domovinskog rata u potpunosti uništena. Nova žičara je puštena u rad 2010. godine i kao takva je nezaobilazna atrakcija za dubrovačke goste, obzirom da se s vrha pruža veličanstven pogled na grad i Jadransko more.
Žičara prelazi udaljenost od 778 metara i u dvije kabine prima 30 putnika.

Sama vožnja traje oko četiri minute. Na samom vrhu se nalazi mnoštvo dodatnog sadržaja koji pružaju potpun doživljaj. Tu su suvenirnica, restoran s jedinstvenim pogledom te amfiteatar sa 120 sjedala.


Nadamo se kako će i drugi gradovi na Jadranu ali i u unutrašnjosti prepoznati značaj izgradnje žičara u obogaćivanju svojih turističkih ponuda. Svjesni smo da su ulaganja poprilično visoka, međutim uz strateško javno-privatno partnerstvo povrat investicije je za sve sudionike u skorom vremenu zajamčen, imajući u vidu milijune gostiju koji svake godine posjećuju našu zemlju. 

Izvor: croala.hr

Pridruži nam se i postani #croalapartner.

Dodajte vaše poduzeće i predstavite se ciljanoj, hrvatskoj publici.

RASTIMO ZAJEDNO!

CROALA Croatian worldwide business platform


Ne propustite priliku da budete dijelom jedinstvene hrvatske poduzetničke zajednice. Priključite se još danas besplatno.Želim se priključiti

Sve do sada niste imali internet platformu koja okuplja i povezuje one Hrvate u svijetu koji na bilo kakav način spadaju u rubriku poduzetnika. Pretočite to u svoju korist i priključite nam se još danas, i to besplatno.