Zagreb Invest 2019 - RH najveći investitor u BiH


U hotelu Westin u Zagrebu, 15.04.2019. godine održana je velika ulagačka konferencija "Susret investitora i industrije Zagreb Invest 2019."
Riječ je o jednodnevnom međunarodnom skupu koje je mjesto susreta investitora, industrije, trgovine i financijskog sektora. Konferencija kroz predavanja, panele i analize od strane važnih poslovnih čimbenika, kao i kroz individualne sastanke, omogućuje neposredan kontakt tvrtki i investitora, kao i uvid u trendove na svjetskom i domaćem tržištu.

Osnovni cilj ove velike ulagačke konferencije je predstavljanje investicijskog potencijala u Republici Hrvatskoj. Konferencija služi kao nova, moderna komunikacijska platforma za uspostavu intenzivnije među-sektorske suradnje, kao i u cilju poboljšanja protoka informacija između različitih dionika. Konferencija će stvoriti pretpostavke za pokretanje mnogobrojnih investicijskih projekata u različitim prioritetnim područjima.Hotel Westin u Zagrebu

Značajno je spomenuti kako je direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić istaknuo da Hrvatska zauzima drugo mjesto na listi zemalja investitora u BiH sa uloženih 1,182 milijardi eura, što predstavlja 17,2 posto od ukupnih investicija registriranih do sada.

Poznato je da veliki broj hrvatskih poduzeća uspješno posluje u BiH, poput: “Atlantic”, "Belupo", "Vindi", "Kraš", "Dukat", “INA” i mnogih drugih.

Milinić je pozvao prisutne investitore da ulažu u BiH, ističući da je FIPA glavna adresa u BiH za strane investitore koja im pomaže da realiziraju svoju investiciju.

On je na konferenciji govorio o mogućnostima ulaganja u BiH, atraktivnim sektorima i mogućnostima koje BiH nudi stranim investitorima, procesima koji se provode s ciljem reforme poslovnog ambijenta, te trendovima rasta stranih investicija u BiH.

Naprijed navedeno je još jedan pokazatelj kako poduzeća iz Republike Hrvatske sa svojim izravnim investicijama u gospodarskom sektoru potiču razvoj BiH, čime se još jednom pokazuje kako je hrvatski narod glavni generator poslovnog uspjeha u BiH.Izvor: www.croala.hr

Postani #croalapartner i pridruži se jedinstvenoj hrvatskoj poslovnoj platformi. 

CROALA povezuje hrvatsko poduzetništvo u svijetu.

RASTIMO ZAJEDNO!


Ne propustite priliku da budete dijelom jedinstvene hrvatske poduzetničke zajednice. Priključite se još danas besplatno.Želim se priključiti

Sve do sada niste imali internet platformu koja okuplja i povezuje one Hrvate u svijetu koji na bilo kakav način spadaju u rubriku poduzetnika. Pretočite to u svoju korist i priključite nam se još danas, i to besplatno.