Snježna Kraljica privlači milijune gledatelja


Danas na Sljemenu (vrh Medvednice, planine iznad Zagreba) započinje već tradicionalna utrka muških i ženskih slalomskih skijaša – Zagreb Snow Queen Trophy. Ženska slalomska utrka na rasporedu je u subotu, 5. siječnja dok je dan poslije, u nedjelju, na rasporedu muška utrka.
Zagrebačka skijaška utrka je po mnogočemu jedinstvena. Tako je Zagreb jedini glavni grad koji ima svoju utrku u Svjetskom skijaškom kupu.
Žensku i mušku utrku će uživo prenositi TV postaje u 25 zemalja, uz stotine inozemnih novinara i fotoreportera. Stoga su procjene da će prizori sa Sljemena i Zagreba doprijeti do približno 300 milijuna ljudi diljem svijeta. Navedeni podaci dokazuju kako skijaško natjecanje doprinosi snažnoj turističkoj promociji hrvatskog glavnog grada ali i cijele zemlje u svijetu. S druge strane, dolazak najboljih svjetskih skijaša i skijašica od ogromnog je značaja za razvoj domaćeg skijanja.  

Sljemenske utrke svake godine ugošćuju 150 najboljih svjetskih slalomašica i slalomaša te više od 400 članova ekipa iz oko 25 zemalja s četiriju kontinenata, a utrke kako smo već naveli, prate mediji iz čitavog svijeta.

U subotnjoj ženskoj utrci, hrvatske boje će braniti Andrea Komšić. U nedjelju će u muškoj konkurenciji skijati čak šest naših skijaša - Istok Rodeš, Matej Vidović, Elias Kolega, Filip Zubčić, Samuel Kolega te Leon Nikić. Naš legendarni Ivica Kostelić će također imati ulogu na stazi, jer će skijati kao predvozač s kamerom uoči obje utrke.
Hrvatski navijači najviše očekuju od mladog Istoka Rodeša, budući da je prije dva tjedna u talijanskoj Madonni di Campiglio osvojio visoko sedmo mjesto u slalomu, unatoč visokom startnom broju 66.

Držimo fige našim predstavnicima, dok organizatorima želimo da sve prođe u najboljem redu te da Zagreb i Sljeme još jednom pokažu da su sposobni organizirati ovakvu manifestaciju na najvišem mogućem nivou.


Izvor: www.croala.hr

Croatian Worldwide Business Platform

RASTIMO ZAJEDNO!
Ne propustite priliku da budete dijelom jedinstvene hrvatske poduzetničke zajednice. Priključite se još danas besplatno.Želim se priključiti

Sve do sada niste imali internet platformu koja okuplja i povezuje one Hrvate u svijetu koji na bilo kakav način spadaju u rubriku poduzetnika. Pretočite to u svoju korist i priključite nam se još danas, i to besplatno.